PËRSHKRIM I SHËRBIMIT

Bentoniti është një lloj argjili (balte) që ka karakteristikat e pazakonta të kohezionit, lidhjes, vulosjes dhe trashjes. Zakonisht është ngjyrë gri (ka edhe të bardhë) dhe kur përpunohet ka qëndrueshmërinë e pluhurit të imët, i ngjashëm me çimenton apo pluhurin. Kur bentoniti vendoset nën sipërfaqe si një membranë hidroizoluese, hidratohet me lagështirën që është e pranishme natyrshëm në tokë dhe formon një barrierë të padepërtueshme që thith dhe shkarkon ujin dhe shumicën e kimikateve, siç janë acidet dhe kripërat (bentoniti i natriumit). Bentoniti mund të zgjerohet dhe të kontraktohet shumë herë dhe është i aftë të thithë shtatë deri në 10 herë peshën e vet të ujit, duke u fryrë deri në 18 herë volumin e tij në të thatë. Megjithatë, për bentonitin që të funksionojë siç duhet si një pengesë hidroizoluese, është tejet e rëndësishme që kjo pengesë të mbetet nën një trysni të vazhdueshme për metër katror.

Disa Foto Të Hidroizolimit me Betonite

© Copyright 2004 Izogrup SH.P.K Hidro/Termo Izolime Politikat e Privatësisë